Isfiske

Menighet med Corona-lovlig utendørsaktivitet.

Roger Robertsen

Grenland menighet arrangerte tur til Kilevannet søndag 31. januar. Noen drev med isfiske i det fantastiske været, mens praten og latteren satt løst. Andre deltok i aktiviteter for barna. Rolf Bjaanes var profesjonell arrangør av samarbeidspostløypen der det ble stilt spørsmål om alt fra speiding til natur og Bibel. En ung og ivrig student kunne også avbildes mellom de ivrige fiskerne.

Mens det hele foregikk på sikker grunn (tykk is) fikk vi plutselig en uventet hilsen fra oven idet Stein Grønvold, et av menighetsmedlemmene, fløy over vannet i sitt enmotors privatfly og vinket ned til oss.

Siden fiskene glimret med sitt fravær – slik det visstnok også skjedde fra tid til annen for våre forgjengere, de første disiplene – ble det nok mest «nødproviant» og «reservefisk» som ble satt til livs rundt leirbålet til slutt.

30 medlemmer og venner stilte opp, og det var utrolig deilig å kunne møtes personlig på Corona-lovlig og forsvarlig vis siden kirken er stengt og vi stort sett bare har hatt anledning til å møtes på Zoom og Facebook i flere uker nå. Arrangementet fristet til gjentakelse, så det vil nok skje når dagene er blitt enda lysere og litt varmere.